Vi vågar nästan inte tro det…

Idag fick vi äntligen svar på våra frågor. I ett långt mail från Christer Pålsson, kommunchef till Bjuvs gymnastikförening och Bjuvs brottarklubb,  fick vi bifogat kostnadsanalyser m m som förklarade hur besluten i lokalfrågan har tagits. Men av allt som står i det mailet är följande viktigast för oss att förmedla till er:

”Sammanfattningsvis; kommunstyrelsens ställningstagande i onsdags innebär att det inte längre är aktuellt att finna andra lokaler för er verksamhet till hösten.”

och Christer Pålsson avslutar med:

”När förutsättningarna för höstens verksamhet nu klarnat hoppas jag ni kan känna arbetsro och planera höstens verksamhet. Det jag hör och förstår är att era verksamheter är mycket uppskattade.”

Som sagt så vågar vi knappt tro att det är sant men vi kommer nu sätta full fokus på att få klart vårt sommarschema och hoppas på att dra igång inom en väldigt snar framtid.

Vi vill passa på att tacka för ett väldigt bra samarbete med Bjuvs brottarklubb, Bjuvstorps FF (som faktiskt låg bakom förslaget att stå enade i det här ärendet), Vv84 och Norra Vrams skytteförening. Vårt samarbete slutar inte här!

Tillsammans är vi starka och vi värnar alla om en mångfald i föreningslivet!

Många frågor kring Sporthallen

Bjuvs Gymnastikförening har idag fått glädjande information av Marie Hammar (C). Det har idag tagits ett beslut om att det blir mer kostnadseffektivt för Bjuvs kommun att använda sig av moduler på Brogårdaskolan, än att genomföra ombyggnationen av Sporthallen för att den ska kunna erbjuda Bjuvs Brottarklubb en ändamålsenlig lokal!

Såklart är detta fantastiska nyheter! Vi har verkligen kämpat för att ta del av kommunens beslutsunderlag då vi starkt har ifrågasatt om beslutet är taget på rätt grunder. Vi har ännu inte fått beskedet bekräftat av kommunen och vi fick rådet av Marie Hammar att ställa frågan direkt till Christer Pålsson, kommunchef. Vår ordförande Johanna Viltare har idag mailat honom för att få svar på om det är ett beslut som är taget och om vi kan planera vår verksamhet utefter det.

Vi vill göra er medvetna om att vi inte på något sätt varit oroliga i onödan, som Anders Månsson säger i Bjuvsnytts artikel, för att ”någon tittat på lokalerna”. Vi har fått klara besked av berörda förvaltningar att vi inte kunde räkna med Sporthallen för vår verksamhet.

Om vi inte hade lagt ned ett ofantligt arbete och faktiskt ifrågasatt kommunens agerande hade utgången varit en helt annan!

Johanna Viltare, ordförande: ”Det är med stolthet jag ser på varje delaktig styrelsemedlem och medlem som engagerat och stöttat med kunskap, tid och inte minst tålamod för att komma hit! Tillsammans gör vi skillnad –inte bara för vår förening, utan även för resten av föreningslivet i Bjuv. Jag har redan initierat ett mötes forum med andra föreningar i kommunen för att befrämja vår dialog, eventuella synergier, samt förbättring av folkhälsan!”

Vi i styrelsen gör allt i vår makt för att vi ska kunna erbjuda Bra träning Nära Dig – till ett bra pris för alla åldrar!!

Så snart vi fått bekräftelse på beslutet kommer vi att informera er!

Ha en riktigt skön Kristihimmelfärdshelg!

Läs artikeln på bjuvsnytt.se

Skrivelse inlämnad till Bjuvs kommun

Vi har tillsammans med Bjuvs Brottarklubb, Vv84, Bjuvstorps FF och Norra Vrams skytteförening lämnat in en skrivelse till kommunen. Skrivelsen är diarieförd och kopior lämnade till Christer Pålsson, kultur/fritid, barn/utbildning, fastighetsavdelningen och Anders Månsson. Syftet med detta är att vi inte kan få svar på de frågor som vi tycker är relevanta. Har man ställt olika senarior mot varandra? Har man gjort de analyser som krävs? Det här är ett stort beslut som kan komma att påverka många föreningar inte minst vår egen. Om man anser att det krävs kommer det att lyftas i Kommunstyrelsen som har möte den 28 maj. Kommunstyrelsen kan sedan ta detta vidare till Kommunfullmäktige där vi hittar våra folkvalda politiker. Låt din röst bli hörd!

Vi i Bjuvs Gymnastikförenings styrelse gör allt i vår makt för att få till en överklagan på det ställningstagande kommunchef Christer Pålsson har tagit angående ombyggnation av Sporthallen. Vår ordförande Johanna Viltare kommer att kalla alla berörda föreningar till dialog i ärendet – vi känner oss alla förda bakom ljuset av kommunens agerande.

Vi kommer att hålla er alla uppdaterade men om ni har frågor, tips och idéer tveka inte på att ta kontakt med någon av oss i styrelsen.

Skrivelse_BGF_2014-05-24

Du missar väl inte tillfället?

Missa inte vår fantastiska inspirationsdag ”Lördag hos oss” den 17/5. För bara 200 kr får du en hel dag med träning, massage, lunch och goodiebag. Dessutom kommer vi ha Mona på plats som berättar om hjärtat, hur det påverkas av träning men även om socker, insulin och diabetes. För mer info se tidigare inlägg. OBS! Inget medlemstvång, dagen är öppen för alla!

Har du inte möjlighet att vara med hela dagen finns det en chans att få en bit av kakan i alla fall. Det finns i dagsläget platser kvar på Spinningen som kommer vara bokningsbara för alla. Kostnaden är detsamma som vanligt. Kontakta oss gärna om du har frågor.
Spinningen som erbjuds är två raka motsatser. Ett högintensivt kort pass och en tuff långkörare.
Kl 10.15-11 HIIT Spinning med Tommy
Kl 13-14.30 ”4 årstider” med Lotta
De som bokar hela inspirationsdagen har förtur på Spinningen.

Varmt välkomna!